Aittalahti
Aittalahti 2h + k + ph + s + 2 wc + varasto
Saapuessasi Aittalahteen näet edessäsi kaksi rakennusta; päärakennuksen ja piharakennuksen sekä ruokailukatoksen, unohtamatta edessäsi avautuvaa jokinäkymää. Paikka on rakennettu vuonna 1952 A. Ahlström osakeyhtiön metsäkämpäksi, jossa majaansa pitivät 16 ammattitaitoista ja raudanlujaa metsuria hevosineen, työnjohtaja sekä tietysti paikan emäntä.

Pääskyparvi sai tämän kämpän käyttöönsä 22 vuotta sitten, jolloin solmimme yhteistyösopimuksen A. Ahlström osakeyhtiön kanssa kämpän käytöstä ja sen hoidosta. Tämän jälkeen kämppää on käytetty ahkerasti eri partiotilaisuuksissa.
Päärakennus

Kaksi tupaa, joissa toisessa on 4 kpl kerrossänkyjä, joten se soveltuu mukavasti silmienlepuuttelupaikaksi. Toisessa tuvassa on mukavat sohvat ja pöydät rentoon partiohenkiseen oleskeluun. Tupien välissä on rakennuksen muonituskeskus, jossa voidaan valmistaa maittavat ateriat kaasukeittimillä tai aluksi ”hieman” savuttavalla puuhellalla.
Piharakennus

Leppälaudoin saneerattu suuri pukuhuone, jonne mahtuu samanaikaisesti jopa 15 hengen porukka odottelemaan vuoroaan toisten nauttiessa makoisista löylyistä saunassa. Puut saunan lämmittämiseen pitää hakea vieressä olevasta puusuulista (puut eivät taatusti lopu kesken). Rakennuksesta löydät myös kaksi juuri uudistettua wc-tilaa, joissa voit istahtaa uutuuttaan kiiltäviin Biolanin kompostoiviin wc-istuimiin.
Mukavuudet

Puulämmitys, kaasuhella, sähkövalot, vesi tulee (kannettuna omasta kaivosta), nuotiopaikka, ruokailukatos, autotie perille saakka (tulva-aikaan kulku veneellä tai kanootilla), taatusti rauhallinen paikka, jokimaisema ja kosken kohina.
Käyttö

Paikkaa voi lainata sopivaa korvausta vastaan partiomaiseen toimintaan.
Lisätietoja: mika.saustamo(at)gmail.comComments