Liity!

Partio on vastavoima “Miks mun pitäis?” ja “Ei kuulu mulle!”-asenteille. 

Partiossa välitetään ja muutetaan välittäminen käytännön teoiksi. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Ohjelmassa on tärkeää, että saa tehdä itse. Siihen osallistuvat pienimmätkin partiolaiset: vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Partioon kuuluu seikkailua ja elämyksiä, jotka kasvattavat tervettä luottamusta omiin kykyihin. Ryhmässä oppii toisaalta myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Mitä meidän lippukunnassa tehdään?

Meillä opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, suunnistaen ja osataan ensiapua. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla. Tutustutaan lähiympäristöön ja partiolaisiin kaukaisista maista. Retkillä laitetaan yhdessä ruokaa retkikeittimillä tai nuotiolla, leikitään ja harjoitellaan erätaitoja.

Voiko partion aloittaa aikuisena?

Totta kai! Partiossa aikuinenkin pääsee kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä. Voit myös osallistua partion toimintaan aikuisena! Tarjolla on monenlaista puuhaa: ruoanvalmistusta retkellä, tavaroiden roudausta, leiriläisten ja tavaroiden kuljettamista, viikkokokouksissa auttamista, ryhmänjohtajana toimimista ja niin edelleen. Sinulla ei tarvitse olla esitietämystä partiosta, leireilykokemusta tai valmiita ohjelmanumeroita takataskussa. Mukaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Lisää perustietoa partiosta löytyy Suomen Partiolaisten selkokielisestä partioesittelystä.

Liity jäseneksi

Etsitkö uutta harrastusta, uusia kokemuksia, uusia kavereita? Oletko aina halunnut kokea, mitä se partio on käytännössä? Meitä on moneen lähtöön, sillä joka viides suomalainen on tai on joskus ollut partiossa. Nyt on paras aika liittyä partioon. Partiotoiminta alkaa elo–syyskuun vaihteessa, mutta mukaan toimintaan voi tulla läpi toimintakauden (syksystä kevääseen), jos ryhmissä on tilaa. Kesäisin ryhmien toiminta on tauolla.

Katso yhteystiedot ja ilmoittaudu mukaan Pääskyparven toimintaan!


Comments