Liity

Partio on vastavoima “Miks mun pitäis?” ja “Ei kuulu mulle!”-asenteille.

Partiossa välitetään ja muutetaan välittäminen käytännön teoiksi. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Ohjelmassa on tärkeää, että saa tehdä itse. Siihen osallistuvat pienimmätkin partiolaiset: vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Partioon kuuluu seikkailua ja elämyksiä, jotka kasvattavat tervettä luottamusta omiin kykyihin. Ryhmässä oppii toisaalta myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Mitä meidän lippukunnassa tehdään?

Meillä opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, suunnistaen ja osataan ensiapua. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla. Tutustutaan lähiympäristöön ja partiolaisiin kaukaisista maista. Retkillä laitetaan yhdessä ruokaa retkikeittimillä tai nuotiolla, leikitään ja harjoitellaan erätaitoja. Pääsktparvessa opitaan myös monia muita arjessa hyödyllisiä taitoja, ja tutustutaan yhteiskuntaan.

Voiko partion aloittaa aikuisena?

Totta kai! Partiossa aikuinenkin pääsee kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä. Voit myös osallistua partion toimintaan aikuisena! Pääskyparvessa järjestetään aikuisille omia retkiä. Lisäksi tarjolla on monenlaista puuhaa: ruoanvalmistusta Pääskyparven retkellä, tavaroiden roudausta, leiriläisten ja tavaroiden kuljettamista, viikkokokouksissa auttamista, ryhmänjohtajana toimimista ja niin edelleen. Sinulla ei tarvitse olla esitietämystä partiosta, leireilykokemusta tai valmiita ohjelmanumeroita takataskussa. Mukaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Tietoa partion jäsenmaksusta ym. löydät Pääskyparven kokoamilta Tärkeää tietoa -sivuilta.

Lisää perustietoa partiosta löytyy Suomen Partiolaisten selkokielisestä partioesittelystä.

Jäseneksi liittyminen

Pääskyparven toimintaan ilmoittautuminen on vuosittain elokuun puolivälin tienoilla. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan etusivun Ajankohtaista-osiossa joka kesä. Partiotoiminta alkaa elo–syyskuun vaihteessa, mutta mukaan toimintaan voi tulla läpi toimintakauden (syksystä kevääseen), jos ryhmissä on tilaa. Kesäisin ryhmien toiminta on tauolla.

Jäsenhakemuksen täyttäminen

Jätä jäsenhakemus alla olevien ohjeiden mukaan. Kun olet jättänyt hakemuksen, otamme yhteyttä ja kerromme, onko ryhmissä tilaa. Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä, voit tottakai myös ensin ottaa yhteyttä ja vasta sitten täyttää hakemuksen.

Omien tai huollettavan tietojen käyttö ja päivitys

Oheisella lomakkeella täytät omat ja huollettavasi henkilötiedot. Muista ilmoittaa tietojen muutoksista välittömästi oman ryhmän johtajalle sekä päivittää tiedot jäsenrekisteriin (kirjautumalla sinne itse).

Tietoja voidaan käyttää lippukunnan tai ryhmän retken suunnitteluun sekä tiedotukseen.

Kuvaaminen ja haastattelut

Partiotapahtumissa saatetaan ottaa valokuvia, videoita, haastatteluita ym., joita voidaan käyttää partion viestinnässä esimerkiksi Pääskyparven some-kanavissa, nettisivuilla, lippukuntalehti Hirundo Rusticassa ja Lounais-Suomen partiopiirin tai Suomen Partiolaisten viestintäkanavissa. 

Joskus olemme niin onnekkaita, että saamme jutun Pääskyparven toiminnasta esimerkiksi paikallislehti Luoteisväylään, alueuutisiin tai muuhun mediaan.

Mikäli toivot, että lastasi ei kuvata, ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan.

Jäsenhakemuslomake

Selvä homma, olen ymmärtänyt yllä mainitut asiat ja siirryn nyt jäsenhakemuksen täyttämiseen.