Ryhmät

Tällä sivun kautta pääset tutustumaan lippukuntamme eri ryhmiin ja niiden johtajiin. Kiinnostaisiko liittää oma lapsesi johonkin näistä ryhmistä? Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä missä ryhmässä on tilaa ja mihin ryhmään juuri sinun lapsesi sopii parhaiten. Kannattaa tutustua myös perhe- ja aikuispartioon!

Lue lisää eri ikäkausien ryhmistä:

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela.
Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.

Sudenpentujen ryhmät

Apinat – ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 18-19
Johtajat: Marianne Puistonen, 044 500 4686, marianne.puistonen(ät)nettikirje.fi
Apujohtajat: Saimi Räisänen

Söpöt lampaat -ryhmä kokoontuu torstaisin klo 17.15.-18.15
Johtajat:
Jenni Kaapeli, partio.kaapeli(ät)gmail.com, 050 348 8023
Kirsi-Mari Lehti, kirsimarilehti(ät)gmail.com, 044 313 2266
Apujohtajat: Sini Kaapeli ja Lotta-Mari Lehti

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ryhmä on 10–15 hengen joukkue, joka jakaantuu kahteen tai kolmeen vartioon. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, sampo. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa.
Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!

Seikkailijoiden ryhmät

Lentävät pantteritryhmä kokoontuu torstaisin klo 17.30-18.30
Johtaja: Asmo Aalto, 040 8685116 aalto.asmo(ät)gmail.com
Apujohtaja: Venla Aalto

Kiitävät kilpparit -joukkue kokoontuu maanantaisin klo 18.30-19.30
Johtajat:
Katriina Vikman katriina.vikman(ät)gmail.com, 040 515 4251
Juha Etelätalo, etelatalo.juha(ät)gmail.com, 044 092 6155
Hanna-Kaisa Mannelin, hk.mannelin(ät)gmail.com, 050 530 1969
Helmi Joensuu, helmi.joensuu07(ät)gmail.com, 040 355 7327

Tarpojat

Tarpojiksi kutsutaan 12–15-vuotiaita partiolaisia. Vartiossa on 4–12 tarpojaa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on ryhma_tarpojat-1.jpg

Tarpojien ryhmät

Keskiyön katulamput -joukkue kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.30-18.45
Johtajat:
Vilma Aalto, 044 3614485, aalto.viltsu(ät)gmail.com
Aatu Hakamäki, 044 7777869, aatu.hakamaki(ät)icloud.com
Sofia Myllyharju, 044 0556834, sofia.myllyharju(ät)gmail.com

Samoajat

Samoajat ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia. Vartiot kokoontuvat viikoittain. Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja. Tehtävään koulutettu aikuinen johtaja, luotsi, suunnittelee toimintaa yhdessä vartionjohtajan kanssa, tukee vartionjohtajaa tehtävässään ja huolehtii tämän osaamisesta.
Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on ryhma_samoajat-1.jpg

Samoajien ryhmät

Nauravat Nokkaeläimet -vartio kokoontuu torstaisin vaihtelevin ajoin, yleensä klo 19-20 (ota yhteyttä Marianneen tarkemman ajan selvittämiseksi)
Marianne Puistonen, 044 500 4686, marianne.puistonen(ät)nettikirje.fi

Kiitävät Ketut -vartio kokoontuu erikseen sovitun aikataulun mukaisesti
Johtaja: Kati Aalto, 044 9793667, aalto.kati(ät)gmail.com

Tuliset Taulapäät -vartio kokoontuu maanantaisin klo 17.30-19.00
Johtajat: Juha Etelätalo, etelatalo.juha(ät)gmail.com, 044 092 6155
Anni Räisänen

Malluaiset -vartio kokoontuu torstaisin klo 19.00-20.30
Johtaja: Anne-Mari Peltomaa, 050 364 4078, ampusu(ät)gmail.com

Vaeltajat

Vaeltajat, 18–22-vuotiaat, toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3–5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa.
Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.

Tällä hetkellä ei ole aktiivisesti kokoontuvia vaeltajaryhmiä. Lippukuntamme tarjoaa kuitenkin paljon aktiviteetteja myös vaeltajaikäisille! Ota yhteyttä, niin kerromme lisää vaeltajaikäisen mahdollisuuksista harrastaa partiota Pääskyparvessa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on ryhma_vaeltajat-1-2.jpg

Pääskyparvella ei ole syksyllä 2023 aktiivista vaeltaja-ryhmää, mutta jos tarpeeksi innokkaita löytyy, ryhmä voidaan perustaa.

Aikuiset ja perhepartio

Partiossa aikuisia ovat kaikki yli 22-vuotiaat, eikä yläikarajaa ole! Partio tarjoaa myös aikuisille mahtavia kokemuksia ja elämyksiä, itsensä ylittämistä ja uuden oppimista. Sekä Pääskyparvi että muun muassa Lounais-Suomen Partiopiiri tarjoaa tapahtumia ja koulutuksia aikuisille.

Aikuisryhmä Hirundo Annosus, tuttavien kesken Hisus

Hirundo Annosus tarkoittaa vanhaa pääskystä ja on Pääskyparven aikuisryhmä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki partiomaisesta toiminnasta kiinnostuneet aikuiset. Ryhmä järjestää partiomaisia retkiä noin 4 kertaa vuodessa, välillä aikuisten kesken ja välillä koko perheen voimin. Mukaan voit tulla, vaikka et olisi partiolainen!

Liittymällä ryhmään pääset mukaan sähköpostilistalle, jossa tiedotetaan tulevista retkistä ym. Kaikille retkille osallistuminen on vapaaehtoista ja omakustanteista – ryhmään liittyminen ei siis sido mihinkään. Tule mukaan muiden samanhenkisten aikuisten kanssa nauttimaan luonnonläheisestä toiminnasta!

Liity mukaan ottamalla yhteyttä ryhmänjohtajaan:
Kirsi-Maria Ruohomäki, hisuspaaskyparvi@gmail.com

Perhepartio

Perhepartio on alle kouluikäisille ja heidän perheilleen suunnattua partiotoimintaa. Sen tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti.

Perhepartioryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa erikseen ilmoitettuna aikana, noin 1-2 h/kerta (ks. toimintakalenteri alla). Jokaisella alle kouluikäisellä pitää olla toiminnassa mukana vähintään yksi aikuinen omasta lähipiiristä. Alle kouluikäiset osallistuvat toimintaan aina omaan lähipiiriin kuuluvan aikuisen vastuulla ja valvonnassa.

Perhepartiossa tehdään retkiä ja askarteluja. Siellä leikitään ja on puuhaa lapsille ja aikuisille. Perhepartio on partiohauskaa pääasiassa ulkona, Noormarkun alueella koko perheelle. Perhepartiolaisilla on mahdollisuus osallistua myös muihin Pääskyparven järjestämiin tilaisuuksiin, leireille, tapahtumiin ja tempauksiin.

Liity mukaan ottamalla yhteyttä ryhmänjohtajaan:
Kirsi-Maria Ruohomäki, hisuspaaskyparvi@gmail.com

Perheoravat toiminta 2022-2023

Perhepartio on partion toimintamuoto, joka mahdollistaa yhteistä toimintaa koko perheelle partion arvojen mukaisesti. Perhepartio-ohjelma koostuu kuudesta aktiviteettikokonaisuudesta, jotka ovat arjen taidot, retkeilytaidot, kädentaidot, ulkoilutaidot, luontotaidot sekä lippukunnan toimintaan tutustuminen.  

Toiminta on tarkoitettu alle kouluikäiselle lapselle huoltajan kanssa. Pääskyparven perhepartioryhmä Perhepääskyt kokoontuu noin kerran kuukaudessa erikseen ilmoitettuina ajankohtina. 

Alla suunniteltu ohjelma. Päivämäärät saattavat muuttua. Muutokset ilmoitetaan hyvissä ajoin myös wa-ryhmässä.

Perhepartion syksy 2023

to 7.9. klo 17.30-18.30 Kirkkokalliolla (Vanha Söörmarkuntie 290)
suunnistusta ja aarteen etsintää

ke 27.9. klo 17.30-n. 19 Nikkaroidaan sienitaulut kololla (Vanha Vaasantie 8)

su 15.10. klo 11-15 päiväretki yhdessä Kankaanpään perhepartion kanssa
Eurajoen Orjasaaren retkipolulle (geokätköily) (Tarkempaa tietoa lähempänä)

Huom! Adventtikalentereiden myyntiaika 15.10-5.12.


ke 15.11. klo 17.30-19 orava-askartelua ja lettuja kololla

la 2.12. Pääskyparven joululeiri
ke 6.12. lupauksenantotilaisuus kirkossa ja soihtukulkue Kaharilta kirkolle
ti 12.12. klo 18 piparien leivontaa pappilassa

Tervetuloa mukaan!
Lisätiedot: Kirsi-Maria hisuspaaskyparvi@gmail.com ja puh. 040 581 8096