Ryhmät

Tällä sivun kautta pääset tutustumaan lippukuntamme eri ryhmiin ja niiden johtajiin. Kiinnostaisiko liittää oma lapsesi johonkin näistä ryhmistä? Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä missä ryhmässä on tilaa ja mihin ryhmään juuri sinun lapsesi sopii parhaiten. Kannattaa tutustua myös perhe- ja aikuispartioon!

Lue lisää eri ikäkausien ryhmistä:

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela.
Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.

Sudenpentujen ryhmät

Pörröiset sudet -ryhmä kokoontuu torstaisin klo 17.15.-18.15
Johtajat:
Jenni Kaapeli, partio.kaapeli(ät)gmail.com, 050 348 8023
Kirsi-Mari Lehti, kirsimarilehti(ät)gmail.com, 044 313 2266
Apujohtajat: Sini Kaapeli ja Lotta-Mari Lehti

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ryhmä on 10–15 hengen joukkue, joka jakaantuu kahteen tai kolmeen vartioon. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, sampo. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa.
Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!

Seikkailijoiden ryhmät

Kiitävät kilpparit -joukkue kokoontuu maanantaisin klo 18.30-19.30
Johtajat:
Katriina Vikman katriina.vikman(ät)gmail.com, 040 515 4251
Juha Etelätalo, etelatalo.juha(ät)gmail.com, 044 092 6155
Hanna-Kaisa Mannelin hk.mannelin(ät)gmail.com, 050 530 1969
Eino Hurttila
Apujohtajat: Venla Aalto ja Helmi Joensuu

Keskiyön katulamput -joukkue kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.30-18.45
Johtajat:
Vilma Aalto, 044 3614485, aalto.viltsu(ät)gmail.com
Elli-Mari Sulonen, 0407180157, emsulonen(ät)gmail.com
Sofia Myllyharju, 044 0556834, sofia.myllyharju(ät)gmail.com
Apujohtaja: Aatu Hakamäki

Tarpojat

Tarpojiksi kutsutaan 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa, tytöt ja pojat omissaan. Vartiossa on 4–12 tarpojaa. Tarpojavartiota johtaa samoaja, jonka tukena toimii aikuinen, luotsi.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on ryhma_tarpojat-1.jpg

Tarpojien ryhmät

Kiitävät Ketut -vartio kokoontuu torstaisin klo 19.00-20.30
Johtajat: Kati Aalto, 044 9793667, aalto.kati(ät)gmail.com

Nauravat Nokkaeläimet -vartio kokoontuu torstaisin vaihtelevin ajoin, yleensä klo 19-20 (ota yhteyttä Lindaan tarkemman ajan selvittämiseksi)
Johtajat: Linda Myllyharju, 044 055 6832, l.myllyharju(ät)gmail.com
Marianne Puistonen, 044 500 4686, marianne.puistonen(ät)nettikirje.fi

Tiikerit-vartio kokoontuu tiistaisin klo 17.30-19 Kallossa (ota yhteyttä Janneen, mikäli olet tulossa ensimmäistä kertaa)
Johtaja: Janne Räisänen, 040 741 7571, janne.raisanen(ät)pp5.inet.fi

Jäätyneet Koskisukeltajat -vartio kokoontuu maanantaisin klo 17.30-19.00
Johtajat: Pia Ruuhilahti, 0400 661 575, pia.ruuhilahti(ät)gmail.com
Anni Räisänen

Rukoilevat jellonasirkat -vartio kokoontuu torstaisin klo 18.00-19.00
Johtaja: Anne-Mari Peltomaa, 050 364 4078, ampusu(ät)gmail.com

Samoajat

Samoajat ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia. He jakautuvat sukupuolen mukaan 4–12 samoajan vartioihin. Vartiot kokoontuvat viikoittain. Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja. Tehtävään koulutettu aikuinen johtaja, luotsi, suunnittelee toimintaa yhdessä vartionjohtajan kanssa, tukee vartionjohtajaa tehtävässään ja huolehtii tämän osaamisesta.
Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on ryhma_samoajat-1.jpg

Samoajien ryhmät

Mörköfantit-vartio kokoontuu tiistaisin klo 18-19.
Johtajat: Karoliina Kuusisto, 050 3758691
Ellen Rautava, 045 278 3035, ellen.rautava(ät)partio.fi

Hirvet-vartio kokoontuu erikseen sovittavina ajankohtina.
Johtaja: Mika Saustamo, 0400 721 387, mika.saustamo(ät)gmail.com

Vaeltajat

Vaeltajat, 18–22-vuotiaat, toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3–5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa.
Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.

Tällä hetkellä ei ole aktiivisesti kokoontuvia vaeltajaryhmiä. Lippukuntamme tarjoaa kuitenkin paljon aktiviteetteja myös vaeltajaikäisille! Ota yhteyttä, niin kerromme lisää vaeltajaikäisen mahdollisuuksista harrastaa partiota Pääskyparvessa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on ryhma_vaeltajat-1-2.jpg

Aikuiset ja perhepartio

Partiossa aikuisia ovat kaikki yli 22-vuotiaat, eikä yläikarajaa ole! Partio tarjoaa myös aikuisille mahtavia kokemuksia ja elämyksiä, itsensä ylittämistä ja uuden oppimista. Sekä Pääskyparvi että muun muassa Lounais-Suomen Partiopiiri tarjoaa tapahtumia ja koulutuksia aikuisille.

Aikuisryhmä Hirundo Annosus, tuttavien kesken Hisus

Hirundo Annosus tarkoittaa vanhaa pääskystä ja on Pääskyparven aikuisryhmä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki partiomaisesta toiminnasta kiinnostuneet aikuiset. Ryhmä järjestää partiomaisia retkiä noin 4 kertaa vuodessa, välillä aikuisten kesken ja välillä koko perheen voimin. Mukaan voit tulla, vaikka et olisi partiolainen!

Liittymällä ryhmään pääset mukaan sähköpostilistalle, jossa tiedotetaan tulevista retkistä ym. Kaikille retkille osallistuminen on vapaaehtoista ja omakustanteista – ryhmään liittyminen ei siis sido mihinkään. Tule mukaan muiden samanhenkisten aikuisten kanssa nauttimaan luonnonläheisestä toiminnasta!

Liity mukaan ottamalla yhteyttä ryhmänjohtajaan:
Kirsi-Maria Ruohomäki, hisuspaaskyparvi@gmail.com

Perhepartio

Perhepartio on alle kouluikäisille ja heidän perheilleen suunnattua partiotoimintaa. Sen tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti.

Perhepartioryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa erikseen ilmoitettuna aikana, noin 1-2 h/kerta (ks. toimintakalenteri alla). Jokaisella alle kouluikäisellä pitää olla toiminnassa mukana vähintään yksi aikuinen omasta lähipiiristä. Alle kouluikäiset osallistuvat toimintaan aina omaan lähipiiriin kuuluvan aikuisen vastuulla ja valvonnassa.

Perhepartiossa tehdään retkiä ja askarteluja. Siellä leikitään ja on puuhaa lapsille ja aikuisille. Perhepartio on partiohauskaa pääasiassa ulkona, Noormarkun alueella koko perheelle. Perhepartiolaisilla on mahdollisuus osallistua myös muihin Pääskyparven järjestämiin tilaisuuksiin, leireille, tapahtumiin ja tempauksiin.

Liity mukaan ottamalla yhteyttä ryhmänjohtajaan:
Kirsi-Maria Ruohomäki, hisuspaaskyparvi@gmail.com

Perhepääskyt toiminta 2021-2022

Perhepartio on partion toimintamuoto, joka mahdollistaa yhteistä toimintaa koko perheelle partion arvojen mukaisesti. Perhepartio-ohjelma koostuu kuudesta aktiviteettikokonaisuudesta, jotka ovat arjen taidot, retkeilytaidot, kädentaidot, ulkoilutaidot, luontotaidot sekä lippukunnan toimintaan tutustuminen.  

Toiminta on tarkoitettu alle kouluikäiselle lapselle huoltajan kanssa. Pääskyparven perhepartioryhmä Perhepääskyt kokoontuu noin kerran kuukaudessa erikseen ilmoitettuina ajankohtina. 

Alla suunniteltu ohjelma. Päivämäärät saattavat muuttua. Muutokset ilmoitetaan hyvissä ajoin myös wa-ryhmässä.

Keväällä 2022

17.-31.1. perheiden omatoiminen Seppo-suunnistus

  • Ohjeet suunnistukseen tulee Perhepääskyjen wa-ryhmään.

12.2. luistelua ja kelkkailua Isojärven jäällä klo 10-12 (säävaraus)

  • Tuo ystäväsikin mukaan luistelemaan tai kelkkailemaan. Omat retkieväät mukaan.

17.3. puuhailua ja leikkejä kololla klo 17-19

  • Ohjelma vielä avoin. Kati ja Ellis ohjaavat perheiden puuhia.

23.4. Torajärven laavulla retkikeittimen käyttöä.

  • Patikoidaan Vanhan sahan kosken sillalta klo 10 Torajärvelle lounastamaan.

20.-21.5. yö ulkona

  • Lähtö pe klo 17 ja paluu lauantaina klo 12. Telttaretki Noormarkun alueelle.

Tervetuloa mukaan!
Lisätiedot: Kirsi-Maria hisuspaaskyparvi@gmail.com ja puh. 040 581 8096