Katin ja Kirsi-Marian Ko-Gi-matka

Pääskyparven ahkera ja idearikas johtajakaksikko, Kati Aalto ja Kirsi-Maria Ruohomäki, suorittivat Ko-Gi -kurssin eli partiojohtajajatkokoulutuksen vuoden 2021 aikana. Koulutus on tarkoitettu partiossa toimiville aikuisille, jotka haluavat perehtyä partiotoiminnan tavoitteisiin ja menetelmiin, kehittää omaa toimintaansa partiojohtajana sekä viedä suomalaista partiotoimintaa eteenpäin.

Vuoden mittaiseen koulutukseen sisältyi paljon erilaisia tehtäviä, keskusteluja ja pohdintoja. Lisäksi kurssilaiset saivat itse valita projektimuotoisen kehittämishankkeen. Kati keskittyi kehittämisprojektissaan pestikuvausten eli partion työtehtävien kuvausten laatimiseen ja Kirsi-Maria syventyi johtamiseen partiossa. Molemmat suorittivat samalla myös Lähiesimiestutkinnon Stadin ammattioppilaitoksessa.

Korona toi omat haasteensa kurssin suorittamiseen ja suurin osa tapaamisista pidettiin etänä lukuun ottamatta toukokuisia viikonlopun pienryhmätapaamisia. Kati tapasi oman ryhmänsä Kemiönsaaressa ja Kirsi-Maria Merikarvialla. Etäopiskelu toi toisaalta myös vapautta, kun tehtäviä pystyi tekemään mistä ja milloin vain halusi. Pakohuonepelikin osoittautui mahdolliseksi etäyhteyden päästä osallistujien ollessa eri puolilla Suomea.

Suuri motivaattori Ko-Gi -kurssille lähtöön oli oman osaamisen kehittäminen partiossa. Kirsi-Marian yllytys innosti myös Katia lähtemään jälleen kohti uusia haasteita.

Ko-Gi -kurssille lähdin, koska minulla yhtenä ohjenuorana elämässä kulkee partioihanne; Kehittää itseään ihmisenä. Kaikenlainen kouluttautuminen ja uuden haasteen eteen asettuminen pitää mieleni virkeänä. Halusin myös partiosaralla kehittää itseäni ja samalla myös lippukunnan toimintaa.

Kirsi-Maria

Kurssilla tulikin huomattua, kuinka hienosti moni asia on hoidettu Pääskyparvessa, mikä lisäsi myös itsevarmuutta omasta osaamisesta.

Kahdeksan vuoden partiouran aikana on kuitenkin ehtinyt oppia paljon partiosta ja järjestötyöstä, ja toisaalta tuonut toimintaan omaa osaamistaan, jotta Pääskyparvessa on mukava harrastaa ja tehdä vapaaehtoistyötä. 

Kati

Tulevaisuuden partiohaaveina molemmilla ovat tämän kevään ja kesän retket. Aikuis- ja perhepartioryhmä Hisuksen reissut ovat olleet upeita partiokokemuksia ja -elämyksiä, joista päällimmäisenä Katin mieleen tulee purjehdus Seilin saarelle, reissu Ouran saaristoon, kanootin kaatuminen Merikarvianjoella tai ihan vain iltanuotiolla istuminen Poikeljärven laavulla partioystävien ympäröimänä.

Kirsi haaveilee myös kansainvälisistä partiokokemuksista, sekä reissusta Kanderstegin partiokotiin lähivuosina. Kati odottaa ensi kesän Kajo 2022 -leiriä, joka on kokemus niin aikuiselle kuin leiriläisellekin. Tärkeää on, että pääskyparven nuoret pääsevät kokemaan suurleirielämyksen.

Kirsi-Maria ja Kati Ko-Gi-leirihuivit eli metsähuivit kaulassa

Kuka Kirsi-Maria?

Olen Kirsi-Maria Ruohomäki ja toiminut Pääskyparvessa vaihtelevalla aktiivisuudella vuodesta 1983. Perheeseeni kuuluvat mies ja kaksi lasta, jotka kaikki harrastavat partiota. Meidän perheen Urho-koira on myös ollut varsin pienestä mukana leireillä, retkillä ja vaelluksilla, joten hänenkin partiouransa on jo varsin pitkä. Olen tällä hetkellä Pääskyparvessa aikuis- ja perhepartioryhmien johtaja sekä toimin Pohjois-Satakunnan partiolaisten aluesihteerinä. Järjestän Pääskyparvessa aikuisille ja perheille retkiä ja tapahtumia, mutta en ole mukana säännöllisessä viikottaisessa toiminnassa.

Kuka Kati?

Olen Kati Aalto. Olen kahden partiolaisen äiti ja tarpojaryhmä Kiitävien Kettujen luotsi eli ryhmänjohtaja. Olen ollut Kettujen ryhmän johtajana koko partiohistoriani ajan vuodesta 2014. Olen pian kolmen vuoden ajan toiminut myös Pääskyparven hallituksessa, vuoden verran nyt pestijohtajana. Minut on myös nimetty Turva-aikuiseksi, jotta jokaisella lapsella ja aikuisella olisi partiossa. Aika monesti minut löytää leireillä kyllä leirikeittiöstä.

Kirsi-Maria ja Kati kurssin suorittamisen jälkeen yllään Gilwell-huivit, nappulat ja apilat.