Minustako ryhmänjohtaja partioon?

Pääskyparvi tarvitsee vapaaehtoisia aikuisia ja nuoria toiminnan pyörittämiseen – ja samalla nauttimaan itse partioharrastuksesta.

Partiossa aikuinenkin pääsee kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä. Tarvetta on moneen erilaiseen puuhaan: ruoanvalmistukseen retkellä, tavaroiden roudaamiseen, leiriläisten ja tavaroiden kuljettamiseen ja viikkokokouksissa auttamiseen, mutta eniten tarvetta on yleensä ryhmänjohtajille. Tarvitsemme vapaaehtoisia, jotta voimme tarjota partiota kaikenikäisille lapsille ja nuorille ja aloittaa syksyisin uuden ryhmän ekaluokkalaisille.

Mitä ryhmänjohtajalta odotetaan?

Sinulla ei tarvitse olla tietämystä partiosta, leireilykokemusta tai valmiita ohjelmanumeroita takataskussa ryhtyäksesi ryhmänjohtajaksi. Kenenkään ei myöskään tarvitse johtaa ryhmää yksin, ellei niin halua. Mukaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Ryhmänjohtajan pestiin kuuluu viikoittaisten kokoontumisten suunnittelu ja toteutus. Kokoontumiset ovat kestoltaan 1-1,5 tuntia. Partiossa on mietitty valmiiksi kaikki aktiviteetit eri-ikäisille, eli ryhmän johtaminen on helppoa valmiiden materiaalien avulla. Ohjelmaa saa tottakai soveltaa omien mielenkiinnonkohteiden mukaan. Pestiin ei tarvitse sitoutua kuin yhdeksi toimintakaudeksi kerrallaan.

Mitä ryhmänjohtaja saa?

Vapaaehtoisena aikuisena tai nuorena et ole ainoastaan lasten toiminnan mahdollistaja, vaan pääset osaksi Pääskyparven yhteisöllistä porukkaa, jossa rento meno ja hymy ovat aina läsnä. Noin kymmenen ryhmän johtajien lisäksi meillä on mukana mm. paljon toisille paikkakunnille muuttaneita pääskyparvelaisia, jotka edelleen käyvät aktiivisesti tapahtumissa. Pääskyparvi on tunnettu siitä, että apua on aina tarjolla. Meillä tehdään yhdessä ja autetaan toisia.

Samalla sinulle avautuu lukemattomia mahdollisuuksia osallistua aikuisille järjestettyyn toimintaan opastetuista sieniretkistä purjehduksiin ja kansainvälisiin leireihin, kehittää itseäsi kouluttautumalla vaikkapa retkiruokakurssilla tai johtamistaitoja syventävässä koulutuksessa, saada ja jakaa vinkkejä Lounais-Suomen alueen muiden aikuisten kanssa ja niin edelleen. Partiossa voi tehdä miltei ihan mitä vaan, oman kiinnostuksen ja ajankäytön mukaisesti.

Kati aloitti partion aikuisena Pääskyparvessa:

“Aloitin partiotaipaleeni 6 vuotta sitten. Ainoa kokemukseni oli sivustaseuraajan rooli kun tyttäreni oli aloittanut pari vuotta aikaisemmin partiopolkunsa. Olen nauttinut suunnattomasti! Pääskyparvelaiset ovat huikea porukka joka on aina valmis auttamaan. Monipuolista koulutusta on tarjolla jos haluaa osallistua. Yksin ei tarvitse uurastaa vaan asioita tehdään yhdessä. Kaikkea ei tarvitse osata. Kiitävät Ketut muistavat varmasti ensimmäiset trangiakokeilumme kun todellakin olimme kaikki yhtä aloittelijoita. ”Mikä tämä on? Miten tämä toimii?” On ollut huikea seurata 6 vuoden ajan omien ryhmäläisten kasvua. Hukassa olevien hanskojen ja sukkien etsintä on vaihtunut teinien kikatukseen ja yhdessä hengailuun. Mikä ihana luottotehtävä onkaan olla aikuinen, jolle voi kertoa tykkäämisistä, huonosti menneistä koetuloksista tai yhdessä jännitetty tulevaa lomareissua tai uutta koiranpentua. Jos kiinnostusta on, niin tartu mahdollisuuteen! Kerron mielelläni lisää, älä siis epäröi soittaa tai laittaa viestiä.”

Jos ryhmänjohtajuus tuntuu liian isolta askeleelta, mutta retkeily hyvässä porukassa kiinnostaa, kannattaa tutustua aikuis- ja perhepartioryhmä Hisukseen. Lue lisää Ryhmät-osiossa.

Lisätietoja:
Pestijohtaja Anni Räisänen

araisa534(ät)gmail.com, puh. 040 569 6076

Aikuisluotsit Kati Aalto ja Kirsi-Maria Ruohomäki


aalto.kati(ät)gmail.com, puh. 044 9793667

hisuspaaskyparvi(ät)gmail.com, puh. 040 581 8096