Mitä varusteita partiolainen tarvitsee?

Vaatteet ja varusteet ovat usein kovassakin rasituksessa, sillä partiossa mennään eikä meinata. Siksi varustehankinnoissa kannattaa pitää nyrkkisääntönä se, että välttää turhan kalliita varusteita ja tekee hankinnat maalaisjärjellä.

Sadevaatteet ja kumisaappaat pakataan mukaan lähes leirille kuin leirille, sillä kuivana pysyminen on metsässä toimimisen perusta. Kunnon kumiset sadevermeet palvelevat usein parhaiten ja kestävät käyttöä. Myös aluskerrasto auttaa pysymään kuivana ja näin lämpimänä. Jos sade ei uhkaa, jalkoihin kannattaa vetäistä lenkkarit tai maastokengät.

Makuupussi ja -alusta kuuluvat myös partiolaisen perustarvikkeisiin. Makuupussiksi käy hyvin peruspussi mukavuusalueelta +5 – 10 astetta. Syys- ja talviretkillä teltoissa on kamiinalämmitys, joten palelemaan ei pääse. Makuualustana toimii parhaiten perinteinen vaahtomuovialusta.

Retkille lähdettäessä varusteita varten tarvitaan jonkin sortin kantolaite. Rinkka tai reppu on ehdottomasti kätevin. Kunnollisen rinkan kokona 55-60 litraa on melko passeli. Kantolaitteeseensa kannattaa myös hommata sadesuojus, joita myydään rinkkoja ja reppuja varten, mutta yhtälailla suojuksen voi tehdä itse jätesäkistä. Huomioithan, että partiolaisen pitää itse pystyä kantamaan tavaransa retkelle tai leirille!

Puukkoa tarvitaan partiossa usein. Perinteinen mora-puukko ajaa asiansa vallan mainiosti. Myös partiokaupasta löytyy laaja valikoima erilaisia puukkoja, myös juniorimalleja.

Taskulamppu on ehdoton, kun hämärässä teltassa etsitään omia tavaroita. Otsalamppu on kätevin, koska silloin kädet ovat vapaana, mutta kaikenlaisilla taskulampuilla pärjää.

Pääskyparvella on muutamia ylimääräisiä retkivarusteita, joita kysellä lainaksi. Lisäksi Porin kaupungin vapaa-aikaviraston välinevuokraus on kätevä ja edullinen vaihtoehto.